Tekster → Rør-data

VEJLEDNING OM BRUG OG FREMSTILLING AF RØR

Det er indenfor de sidste uger kommet til vores kendskab, at der er opstået problemer med nye rørsamlinger. I mange tilfælde er dette sket på grund af manglende kendskab og forståelse ved bestilling af rør. For at slippe for flere problemer skal fabrikation og montering af rør fremover følge disse simple regler:

 1. Alt rør skal bestå af et langt hul, omgivet af metal eller plastic centreret omkring hullet.
 2. Alt rør skal være hult i hele rørets længde. Brug ikke huller der er af en anden længde end røret.
 3. ID (Indre Diameter) må på intet rør overstige YD (Ydre Diameter). Ellers vil hullet være på ydersiden af røret.
 4. Alt rør skal leveres uden noget i hullet, således at vand, damp eller andet kan monteres i røret ved senere lejlighed.
 5. Alt rør leveres uden rust. Dette tilsættes på monteringsstedet.
  BEMÆRK: Visse producenter leverer for-rustet rør. Er dette tilgængeligt i området kan det med fordel anvendes, da det sparer en del tid på monteringsstedet.
 6. Alt rør længere end 153 meter skal have ordene "LANGT RØR" malet i begge ender, så montøren ved at det er et langt rør.
 7. Rør længere end 3,2 km. skal ligeledes have ordene "LANGT RØR" malet på midten, således at montøren ikke behøver at gå hele rørets længde for at fastslå hvorvidt der er tale om et langt eller kort rør.
 8. Alt rør over 152 mm i diameter skal have ordene "STORT RØR" påmalet, så montøren ikke forveksler det med et lille rør.
 9. Samlingspunkter skal være monteret på alt rør. Punkterne skal have åbne huller til boltene. Disse huller må ikke have forbindelse til det store hul i midten.
 10. Ved bestilling af 30°, 45° samt 90° bøjninger bør det angives om det skal være højre- eller venstre-bøjninger, da man ellers kan risikere at rørene peger i den forkerte retning.
 11. Vær sikker på at skrive om der bestilles plant, opadgående eller nedadgående rør. Hvis der bruges nedadgående rør op ad en bakke vil vandet løbe den forkerte vej.
 12. Alle samlinger skal være enten højre- eller venstre-snoede. Bland dem ikke! I så fald vil samlingen, når den skrues på det ene rør, løsne sig fra det andet.

Mvh. Ledelsen.